2018 – De 3 største forventninger

Jeg ved ikke med jer, men mit 2018 er kommet rigtig godt i gang! Jeg har høje forventninger til de næste 353 dage, og her får i 3 af mine forventninger til vinens verden. (Husk at klikke på ordene, hvis de ikke giver mening)

“Derfor skal jeg ud og drikke så meget af århundredets årgang,

før den forsvinder. SKÅL!”

  • Der bliver gjort en seriøst indsats mod vin-svindel

Når der i en stigende grad bliver efterspurgt dyre vine, kommer der i stigende grad forfalskninger. Selv til vin-messer går folk rundt og stjæler tomme flasker, for at kunne re-producere dem og sælge dem som “den ægte vare”. Men nu gør firmaet Rare Wine Invest en seriøs indsats. De har nemlig logget over 24.000 dyre og ægte vine ind i deres arkiv, så de kan sammenligne vine man sender ind, og be- eller afkræfte autenticiteten, hvis man ønsker dette. Det er ét af de mange tiltag i krigen mod falske vine. I 2017 blev en mission sat i gang verden over, 61 lande var enige, og deltog side om side. 50.000 razziaer verden over endte ud i en konfiskering af, i alt 24,5 millioner liter falsk vin og spiritus.

I flere vinproduktioner er man også begyndt at se, en indførsel af chip i kapsler og etiketter, som er forbundet med NFC forbindelse (Near Field Communication). Det er 2 firmaer; Belgiske Selinko og Japanske Toppan som har samarbejdet om dette system, og de fortsætter med perfektionere det, så en vinbonde kan følge alle sine dyreste flasker, indtil de bliver drukket af en retmæssig ejer, som aktiverer den via sin app.

Filmen “Sour Grapes” fra 2016, fik virkelig peget spotlyset over en stor mangel på autentifikation i vinens verden, og som blødende Bordeaux-tilhænger, kan jeg kun sige; Bravo! Jeg håber vi ser flere tiltag, razziar og systemer for at modarbejde falskneri af vores dyrebare dråber.

 

  • Coravin bliver en del af husholdningen

Coravin er en af de mest geniale opfindelser i vin, siden Bag-in-Box’en! Hvis du ikke kender til denne nye gadget, så er det kort fortalt; et apparatur som kan give dig ét glas vin, fra en flaske med prop i, UDEN at du åbner den. Det er nemlig en nål som du fører igennem proppen, hvorigennem du tilfører argon gas i glas, som du til bytte får vin ud.

Hvis dette ikke giver nogen mening, kan du se en kort video på 2 minutter, som forklarer det lidt bedre her.

De her Coravin findes i ALLE vin-butikker i Saint-Émilion f.eks. Fordi de tillader en enkelt lille smagsprøve, uden at man åbner flasken. Vinen i flasken, kan tilmed stadig ælde normalt efterfølgende.

En kort liste af fordele ved at anskaffe sig en Coravin:

  1. Du kan nøjes med ét glas (siger jeg uden selv at tro på det)
  2. Du kan følge flaskens udvikling, år efter år, da du kan tage et glas, og smide den tilbage på hylden.
  3. Du slipper for at skulle drikke den samme vin 2-3 dage i træk, fordi “den skal tømmes”.
  4. Du slipper for at købe vin med skruelåg “fordi de holder sig længere efter åbning”.
  5. Du kan købe dyrere vine, og få mere ud af dem, fordi du ikke behøver at tænke over, om det er det rigtige tidspunkt at åbne den – Det kan du jo teste løbende.

En Coravin kan fås på tilbud ned til 1500 kr. her på WineAndBarrels.com. Og selvom det er stor udgift, så varer sådan én virkelig længe, og jeg vil garantere dig for, at den gør dine hverdags- vin-oplevelser SÅ meget bedre!

  • 2015’erne kommer på markedet

Eller rettere sagt, de 2015’ere som skulle ligge på egefad i 18-24 måneder. Så nærmest alle 1855 cru’erne, samt de store cru’er fra højrebredden, bliver udgivet og sendt ud til dem som har købt dem “En Primeur” . Jeg satser stort på at 2015 er århundredets årgang, siden både mængden og kvaliteten er der, kan det blive et vigtigt kapitel i vinens historie. Forbes sammenligner ofte investeringer i vin, med investeringer i guld, da de begge er stabile og forholdsvis sikre investeringer (Altså gode årgange af Cru’erne menes der). Gør dig selv den tjeneste, og køb nogle rigtig gode, “ligge-vine” i din lokale vin-butik, (Evt. Cru’er) og behold dem i din kælder, dit vinkøleskab eller under din seng, i mange år endnu. De fleste som arbejder i vin, køber gode vine på de årgange der betyder noget (År hvor deres børn er født, de er blevet gift, de har mødt den rigtige etc.). Så hvis du har et specielt forhold til 2015, så køb endelig stort ind, af gode Bordeaux’er fra 2015, for det kan kun blive en kanon oplevelse i fremtiden!

Desværre lever vi en tid hvor langt de fleste flasker, bliver drukket indenfor 48 timer af købsdagen, og alt for mange vine bliver købt i supermarkeder. Så dvs. en stor del af disse fantastiske dråber forsvinder inden året er omme – Derfor skal jeg ud og drikke så meget af århundredets årgang, før den forsvinder. SKÅL!

 

Rigtig god weekend til alle.

One thought on “2018 – De 3 største forventninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *