ProWein 2017

ProWein 2017 indgang Nord.

ProWein er en årlig vinmesse, som bliver afholdt i Düsseldorf messecenter. Det er efterhånden blevet en af de største, og mest kendte vinmesser – Selvom Vinexpo nok stadig beholder sin plads på tronen. Forskellen er bare at Vinexpo kun bliver holdt i Bordeaux hvert 2. år. De modsatte år bliver det holdt i Hong Kong. I år er det dog i Bordeaux (18.-21. Juni) Så der skal nok komme masser af indlæg omkring denne.

Når man sådan tager til en vinmesse af den størrelse, falder man over alle slags producenter og négocianter. Der er nogle med et KÆMPE budget til markedsføring som virkelig viser deres mest kulørte fjer frem. Og dem som bare skal have en lille stand for, at forhåbentlig få lidt mere at arbejde med i eksport-markedet. Mine egne samarbejdspartnere La Guyennoise lagde ikke så meget vægt på ProWein i år, så det blev til en mindre stand på 14 kvm. Men på Vinexpo i år, går vi all in med en stand på 170 kvm! Det er jo på vores hjemmebane det foregår, så man bliver jo nødt til at markere sit territorium.

Düsseldorf er en dejlig by at tage til messe i. For det er en by der fungerer vanvittig godt! Al offentlig transport er gratis for både gæsterne og udstillerne til messen, og det fungerer bare virkelig godt. Den eneste ulempe ved Düsseldorf, er at der er langt imellem de store kulinariske oplevelser. Der er meget tysk schnitzel og frankfurter, og deres vinkort er sjældent noget at glæde sig til. Det er det samme på messen – der bliver stillet nogle “Street Food” stande op i midten af alle bygningerne som former en ring:

Men “Street Food Park” var ikke en succes blandt nogen. Der var altid ca. 1 times kø, maden smagte af vådt bølgepap, servicen var middelmådig, der var ingen steder at sidde, og man kunne ikke holde frokost for under 150 kr.

        

 

Det absolut mest spændende ved ProWein er nyhederne, og de nytilkomne. F.eks. stødte jeg på en lille Chablis-producent, som aldrig havde haft et budget til at kunne leje en stand. Men han havde simpelthen været så heldig de sidste 3 år, hvor alle andre Chablis-producenter havde haft det helt store uheld med vejret. Hvilket resulterede i dårlig høst for alle, men han havde undgået det værste af det, så han var en af de få der har haft fuld høst. Så han var lige så stille gået igang med at slå konkurrenterne, og nu havde han endelig råd til en lille fælles-stand, med nogle producenter fra Bourgogne og Beaujolais.

Når det kommer til business, så er ProWein også messen hvor man skriver kontrakter, og får nogle seriøse aftaler i hus – Hvor Vinexpo er meget mere “Show” for ens eksisterende kunder. Men der ses også et par enkelte importører, som bliver jagtet på vaske ægte Scooby-doo manér, af de respektive producenter, fordi de skylder dem penge. Det er ProWein’s egen sæbeopera!

For at opsummere dette indslag, ProWein er en kanon messe for branchens folk, og hvis du bare skal prøve en masse forskellig vin. Men skal du som forbruger snige dig ind og se nogle super flotte stande, masser af kunst, og også nyde dit ophold med en overflod af lækker mad – Så tag til Vinexpo i Bordeaux!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *