Vinexpo 2017

Vinexpo 2017 Søndag 18. Juni – Onsdag 21. Juni. 

ENDELIG blev det Vinexpo 2017-tid! Det er noget de fleste både frygter og ser frem til.

Vinexpo starter altid en anelse langsomt op, og derefter eksploderer arbejdet efter klokken 11 ! De fleste ankommer enten lørdag eller søndag til Bordeaux, så den største dag er altid mandag, men søndag skal bestemt ikke undervurderes, for der har importører ikke nødvendigvis fundet dét de leder efter, så de er nemmere at påvirke.

Hele dagen går på at smage både sake, øl, spiritus men hovedsageligt VIN! Der er over 2300 producenter fra mere end 40 lande som kommer og udstiller et udvalg af vine. Men heldigvis sker der også lidt andet, så man ikke går kold inden kl. 12! Der er nemlig restauranter som kommer og stiller en pop-up restaurant, med sit-down service og det hele, samt en masse street-food boder, og alt sammen med udsigt over søen.

Overlad det til franskmændene til at lave et godt show, det har de virkelig styr på! Bortset fra det, så kom der en masse andet ud på messen såsom; Riedel fra Østrig, der laver de bedste vin-glas og karafler i verden, Baillardran kom med en bod for at sælge deres verdenskendte canneléer, og en vin-boghandel kom med en udstilling af de 200 bedste vin-bøger, samt “LE NEZ DU VIN“. Til dem som ikke kender det: Le nez du Vin er det ultimative redskab til, at udvikle sin lugtesans når det kommer til vin. Den store pakke har 54 forskellige dufte, i bitte små flasker, som du kan finde i vine generelt. Derefter kan du få mindre kit som specialiserer sig i hvidvine, spiritusser, og endda også FEJL i vinen (Såsom prop, sæbe, rådne æbler etc. (den store pakke koster omkring 300€/2250DKK)

Når det kommer til forretning på Vinexpo, så er det svært at yde sit bedste med 37 grader udenfor, 28 grader i Hall 1 og 22 grader i Hall 3… Ens krop bliver konstant påvirket af temperatur-ændringer, samt mangel på sollys i de bagerste dele af hallerne. Men siden man har 4 dage kontra ProWein’s sølle 3, så føles det som at have mere tid til hver kunde. Derved tillader man sig selv at tage en lang frokost på messen med en kunde, eller gå med ud når der skal ryges og lign. Til gengæld er det mest de store Cru-vine, som holder båd-fester, og ekstravagante middage, som rent faktisk underskriver kontrakter på messen. Os med “Petit Chateaux‘er” må nøjes med en mulighed for en ordre. Markedet er nemlig meget mere usikkert, og indkøberne mangler tillid til de små vinproducenter – Nok fordi de er blevet snydt af et par uærlige producenter. Men mange glemmer at tænke over forskellen på lovgivningerne omkring vinen, samt hvad syndikaterne gør for at opretholde loven. Men det kommer der mere om i et næste indslag!

Konklusionen er – Skal du prøve det vildeste vin-show, den bedste vin-oplevelse og få den bedste mad, så burde du tage til Vinexpo Bordeaux 2019, for det er der nemlig kun hvert 2. år! De modsatte år afholdes det i Hong Kong.

For besøgende koster det 60€/dag at komme ind, men er du i vin-branchen, kan du få en invitation og komme gratis ind. Jeg kan under alle omstændigheder kun anbefale enhver vin-interesseret at besøge denne messe!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *